BYGGHERRENS ARBETSMILJÖANSVAR
 

BYGGHERRENS ARBETSMILJÖANSVAR VID BYGGNADS- OCH ANLÄGGNINGSARBETEN SAMT SAMORDNINGSANSVAR FÖR FASTA DRIFTSTÄLLEN (1 DAG)


Det här är utbildningen för dig som berörs av byggherreansvaret och den belyser vilket ansvar som ligger på byggherren vid bygg-, anläggnings- och underhållsarbeten, men även vad samordningsansvaret för de fasta driftställena innebär. 

Vid utförande eller beställning av byggnads- eller anläggningsarbeten är det centralt att ha kunskaper om de arbetsmiljörelaterade lagkrav som reglerar verksamheten så som innebörden av att vara byggherre. Som samordningsansvarig för fasta driftställen (kontor, verkstad, anläggningar, hotell mfl.) måste man även ha kunskaper om vad det innebär att ha detta ansvar.

Lagstiftningen innebär i korthet att nya krav införs för alla aktörerna (byggherren, BAS-P, BAS-U och projektörer) bl.a. att de ska ha dokumenterade rutiner för arbetsmiljöarbetet som innefattar hur man arbetar i alla led enligt grundprinciperna. De innebär att man bl.a. ska ha rutiner för hur man förebygger arbetsmiljörisker, men också för hur arbetsmiljöarbetet ska styras och genomföras för byggnads- och anläggningsarbetet.

Denna utbildning är webbaserad och innehåller genomgång av relevant lagstiftning, diskussion och koppling till praktiska exempel samt övningar. Stort utrymme ges för frågor och reflektioner under dagen.
 

Målgrupp

Byggherren och dess representanter/samordningsansvariga t.ex. VD, tekniska chefer, fastighetschefer/ansvariga, projektchef, projektledare, projekteringsledare, upphandlingskonsulter som arbetar på uppdrag av byggherren m.fl.
 

efterfråga offert

Kontakta oss gärna för offert via formuläret nedan.
 

KURSPLAN OCH MÅL

  • Kunskap om reglerna
  • Förståelse av vilka krav som ligger på byggherren och dennes roll i relation till BAS-P och BAS-U samt samordningsansvaret
  • Bättre förmåga att skriva tydliga avtal om BAS och underlag till BAS, vilka val och möjligheter man har som byggherre
  • Ökad förmåga att organisera upp arbetet med tex rutiner och uppföljning
  • Ökad kunskap om olika föreskrifter inom arbetsmiljöområdet
  • Ökad kunskap om arbetet med riskbedömningar

VILL DU VETA MER?

Har du frågor om utbildningen?
Mejla oss på info@plassner.se