Vi tror på en bra dag på jobbet och den glade medarbetaren!

Ja, vi är kanske något av idealister, men vi tror faktiskt på en bra dag på jobbet. En arbetssituation där utövarna kommer hem hela och glada efter sitt arbetspass. Vi tror på att nöjda medarbetare ger nöjda kunder. Vi tror på att friska och balanserade medarbetare ger högre produktivitet och bättre resultat.
 

Håller du med? Svarar du ja, så läs vidare, då är du antagligen en person som tror på medarbetaren som nyckeln till framgång.  Svarar du nej, då kan du sluta läsa nu.
 
Trots att en positiv människosyn är fundamental för en god ledare, så löser det tyvärr inte alla problem i rollen som chef och arbetsgivare. Oavsett om du är en bra arbetsgivare eller ej kan okunskaper inom arbetsmiljöområdet skapa stora problem för både medarbetaren och chefen.
 
Men kunskaper kan förvärvas om man inser att det är just det som är problemet. Med rätt verktyg och kunskaper gör ni en bra arbetsplats ännu bättre. Till en plats där alla inte bara är nöjda och glada utan där ni dessutom följer lagens krav inom arbetsmiljöområdet. Med allt på plats slipper ni onödiga och kostsamma överraskningar.
 
Vi tycker inte att det är ok – varken ur ett humanistiskt eller ett affärsmässigt perspektiv -  att över 120 000 personer årligen hamnar i statistiken över arbetsskador. Inte heller att över 50% av alla sysselsatta i Sverige säger att de har för hög arbetsbelastning på jobbet. Idag är över 30 000 personer sjukskrivna på grund av stress. Man behöver inte vara forskare inom arbets- och miljömedicin för att se tecken på att något är fel. Något som drabbar den enskilde, men också något som drabbar företagen. Medarbetare som inte mår bra kostar företagen ofantligt mycket pengar medan det självklart också innebär ett lidande för den drabbade individen.
 
Så flytta in arbetsmiljöfrågan i centrum av verksamheten, in i ledningsgruppen, upp på avdelningsmötena. Se hur ni kan optimera er personal, få dem att trivas och vara de allra bästa medarbetarna, så ska ni se att det betalar sig. Genom att arbeta förebyggande och med en sund riskmedvetenhet kommer färre att drabbas av ohälsa och i gengäld bibehåller ni en hög produktivitet.
 
Men vänta inte tills Arbetsmiljöverket knackar på dörren under någon av sina ständiga landsomfattande turnéer, då blir det onödigt stressigt. Då är det bättre att ha allt på plats innan, så slipper ni obehaget, samtidigt som ni har alla förutsättningar att få ut max av både företag, kunder och personal.
 
Ha nu en riktigt bra dag på jobbet!
 
Linda
Plassner Solutions – Utbildare och Verksamhetskonsulter inom Arbetsmiljö

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln