SEMESTERTIDER ÄR VILOTIDER... 

...även för hjärnan.

Nu är det snart dags igen - den årliga sommarsemestern. Skönt med lite återhämtning efter en lång vinter. Men hur återhämtar vi oss på bästa sätt?

Vilka känslor framkallar semestern hos dig? Är det förväntningar om sol, värme, vila och sommartider i klass med barndomens allra bästa? Vilket det än är så har du själv makten att bestämma hur du kommer att förhålla dig till just denna semestern.

Vi på Plassner vill utmana dig i att tillämpa semester för hela dig under denna ledighet. Även huvudet behöver vila, så glöm inte att tillämpa hjärnvila under dessa sommarveckor.

Men vad är hjärnvila egentligen? Jo, egentligen behöver det första steget inte vara svårare än att stänga av och logga ut från alla informationsflöden ett tag - ta en infopaus och fokusera på ditt "här och nu". Denna paus behöver hjärnan för att få återhämtning och vila.

Så anta utmaningen att under denna semester se till att åtminstone någon gång skapa tid för att få lite hjärnvila. Stäng av alla informationskanaler och var i nuet -  Bada, lek med barnen, fiska o njut av sommaren när den är som bäst. Då kommer du tillbaka till jobbet med många nya minnen och kan vara med att bidra till en god arbetsmiljö o självklart ha en bra dag på jobbet!

Vi avslutar med en välanvänd uppmaning från en svensk filmklassiker 
–"Jag lovar att bli en sundare och friskare människa under semestern...".
Gör som Ted Åström säger i Sällskapsresan och logga ut när du går på din sommarledighet. 

Glad sommar önskar vi på Plassner☀️!

PS. Ett sommartips för dig som gillar böcker och som vill lära dig mer om hur vår hjärna fungerar - Läs Anna Zetterbergs bok - "Mer än hjärna". En fantastiskt inspirerande bok som på ett lättillgängligt sätt förklarar ämnet om hur hur vår hjärna egentligen fungerar. Boken finns även som ljudbok!